Ορκωμοσία Νέων Ανθυποσμηναγών της Πολεμικής Αεροπορίας

Τη Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021, πραγματοποιήθηκε, παρουσία της Α.Ε της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας. Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η ορκωμοσία των νέων Ανθυποσμηναγών της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), στη Σχολή Ικάρων, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και εκπρόσωπος της κυβέρνησης, κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο Βουλευτής κ. Γεώργιος Κουμουτσάκος, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής, εκπρόσωποι των Κομμάτων της Βουλής, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, κ.κ. Αθηναγόρας, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος (ΠΣ) Στέφανος Κολοκούρης, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος (ΛΣ) Θεόδωρος Κλιάρης, ο Διοικητής Αεροπορίας Κύπρου, Ταξίαρχος (Ι) Μάριος Φλωρίδης, επίτιμοι Αρχηγοί του ΓΕΑ, Πρέσβεις ξένων κρατών, Ανώτατοι Αξιωματικοί της ΠΑ, αντιπροσωπείες Αξιωματικών και Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και συγγενείς των νέων Ανθυποσμηναγών.

Συνολικά ορκίστηκαν εξήντα πέντε (65) Ανθυποσμηναγοί, εκ των οποίων πενήντα τέσσερις (54) από την Ελλάδα, έξι (6) από την Κύπρο, δύο (2) από το Μαυροβούνιο, ένας (1) από την Ιορδανία, ένας (1) από τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη και ένας (1) από τη Ζιμπάμπουε.