Υπογραφή Ειδικού Πρωτοκόλλου Συνεργασίας Μεταξύ ΑΠΚΥ και ΣΙ για την προσφορά διαπανεπιστημιακού ΠΜΣ με τίτλο “Ασφάλεια και Άμυνα/Security and Defence”

Την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021, υπεγράφη ειδικό πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ) και του Ανώτατου Στρατιωτικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος – Σχολή Ικάρων(ΣΙ) για την προσφορά διαπανεπιστημιακού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλο «Ασφάλεια και Άμυνα/Security and Defence».

Η συμφωνία, η οποία επισφραγίζει την ακαδημαϊκή συνεργασία των δύο Ιδρυμάτων, υπεγράφη στην Αθήνα (Αεροπορική Βάση Δεκέλειας – ΣΙ) από τον Διοικητή της Σχολής Ικάρων, Υποπτέραρχο (Ι) Αντώνιο Βασιλείου και τον Πρύτανη του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητή Πέτρο Πασιαρδή, για τον σχεδιασμό και την προσφορά, εξ αποστάσεως, Κοινού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών επιπέδου Μάστερ (“Joint” Masterdegree) με τίτλο «Ασφάλεια και Άμυνα/Security and Defence», το οποίο θα προσφέρεται στην Αγγλική γλώσσα.

Στην τελετή συμμετείχαν από το ΑΠΚΥ ο Καθηγητής Σταύρος Σταύρου, Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών και ο Διευθυντής Διοίκησης και Οικονομικών, κ. Χριστόφορος Χριστοδουλίδης. Από τη Σχολή Ικάρων συμμετείχαν ο Υποδιοικητής, Ταξίαρχος (Ι) Σωτήριος Βλαχοπαναγιώτης, ο Κοσμήτορας, Καθηγητής Πέτρος Κωτσιόπουλος, ο Διευθυντής Αεροπορικής Στρατιωτικής Εκπαίδευσης, Σμήναρχος (Ι) Παναγιώτης Αποσπόρης, ο επιστημονικός υπεύθυνος του Προγράμματος από τη ΣΙ, Επίκουρος Καθηγητής Παναγιώτης Καράμπελας καθώς και η υπεύθυνη του Τμήματος Μεταπτυχιακών Σπουδών και Έρευνας, ΜΥ Χριστίνα Αϊδινίδου.

Το νέο κοινό μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Ασφάλεια και Άμυνα/Security and Defence» σχεδιάζεται με τη στενή συνεργασία των δύο Ιδρυμάτων και την αξιοποίηση της πλούσιας εμπειρίας τους σε θέματα άμυνας, ασφάλειας και κυβερνοασφάλειας. Το Πρόγραμμα διαρθρώνεται σε 3 εξάμηνα και αποτιμάται με ενενήντα (90) συνολικά μονάδες ECTS. Η έναρξη του Κοινού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών αναμένεται να γίνει με την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων εγκρίσεων των αρμοδίων υπουργείων και ανεξάρτητων αρχών των δυο κρατών το ακαδημαϊκό έτος 2022-23.