Επίσκεψη αποστολής της Γαλλικής Αεροπορικής και Διαστημικής Ακαδημίας στη Σχολή Ικάρων

Στις 21 Ιουλίου 2022 τη Σχολή Ικάρων επισκέφθηκε αντιπροσωπία της Γαλλικής Αεροπορικής και Διαστημικής Ακαδημίας, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού ταξιδιού της στην Ελλάδα, από Τετάρτη 20 έως Σάββατο 23 Ιουλίου 2022.

Η γαλλική αποστολή, απαριθμούσε 112 Ίκαρους τετάρτου έτους, με 8 συνοδούς Αξιωματικούς. Επικεφαλής κατά την άφιξη της αποστολής ήταν η Διοικητής της Σχολής, Major General Dominique Arbiol, την οποία και υποδέχθηκε ο Διοικητής της Σχολής Ικάρων Υποπτέραρχος (Ι) Κωνσταντίνος Καραμεσίνης. Μετά το αρχικό καλωσόρισμα, έλαβε χώρα η τυπική ενημέρωση της Σχολής καθώς και παρουσίαση της 360ΜΕΑ και του έργου της, στο αμφιθέατρο “Υποσμηναγός (Ι) Νικόλαος Σιαλμάς”, ενώ ακολούθησε ανταλλαγή εθιμοτυπικών δώρων.

Στη συνέχεια το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλάμβανε ξενάγηση στις εγκαταστάσεις και γεύμα στο εστιατόριο της Σχολής. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας διεξήχθη αγώνας καλαθοσφαίρισης μεταξύ των μαθητών των δύο Σχολών. Με το πέρας του αγώνα απονεμήθηκαν αναμνηστικά μετάλλια στους αθλητές και αναμνηστικά διπλώματα στους διαιτητές και στην γραμματεία. Επιπρόσθετα, η γαλλική αποστολή συμμετείχε στο «Φεστιβάλ Γεύσεων Διεθνούς Κουζίνας» που διοργανώθηκε στη Σχολή, με αντιπροσωπευτικά εδέσματα χωρών των οποίων μαθητές φοιτούν σε αυτή την τρέχουσα περίοδο. Η φιλοξενία περιελάμβανε διαμονή στη Σχολή και ολοκληρώθηκε με την αναχώρηση τις πρωινές ώρες της 22 Ιουλίου 2022.