Διεθνές Αεροπορικό Εξάμηνο – Intensive Study Program

Στο πλαίσιο της Στρατηγικής Σύμπραξης «Διεθνές Αεροπορικό Εξάμηνο», διενεργήθηκε στις εγκαταστάσεις της ΣΙ, από τις 11 έως τις 22 Ιουλίου 2022, η δραστηριότητα «Intensive Study Program».

Στη δραστηριότητα συμμετείχαν συνολικά δεκαπέντε (15) μαθητές, επτά (7) καθηγητές ή/και αξιωματικοί, από τις τρεις συνεργαζόμενες αεροπορικές ακαδημίες (ΣΙ, Πορτογαλική Αεροπορική Ακαδημία, Ρουμανική Αεροπορική Ακαδημία) και ο Military Training Manager του Κολλεγίου Άμυνας και Ασφάλειας (ESDC), το οποίο αποτελεί συνεργάτη της Στρατηγικής Σύμπραξης. Επιπλέον, συμμετείχαν ως παρατηρητές δύο (2) καθηγητές και αξιωματικοί από το Πολωνικό Πανεπιστήμιο Πολεμικής Αεροπορίας.
Στόχος του «Intensive Study Program» ήταν η εξομοίωση του «Διεθνούς Αεροπορικού Εξαμήνου», που θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά το 1ο Εξάμηνο του Ακαδημαϊκού Έτους 2022 – 2023 από τις τρεις (3) συνεργαζόμενες ακαδημίες που συμμετέχουν στη Στρατηγική Σύμπραξη και θα συμπεριλαμβάνει ανταλλαγή μαθητών και καθηγητών, στο πλαίσιο του Military Erasmus.

Η δύο εβδομάδων δραστηριότητα συμπεριλάμβανε παρακολούθηση του ημερήσιου προγράμματος της ΣΙ, ακαδημαϊκά μαθήματα που δημιουργήθηκαν για τις ανάγκες του εν λόγω εξαμήνου και εκπαιδευτικές – πολιτιστικές επισκέψεις (114ΠΜ, Μουσείο Ακρόπολης, Πολεμικό Μουσείο, Θωρηκτό Αβέρωφ, 360ΜΕΑ, Μουσείο Πολεμικής Αεροπορίας).
Στην έναρξη του «Intensive Study Program», ο Διοικητής της Σχολής Ικάρων Υποπτέραρχος (Ι) Κωνσταντίνος Καραμεσίνης, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και την τελευταία ημέρα τους απένειμε αναμνηστικά και διπλώματα συμμετοχής.