Διοργάνωση Συνεδρίου EuroISME 2023 στη Σχολή Ικάρων

Από 10 έως 12 Μαΐου 2023 πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ικάρων Συνέδριο με αντικείμενο “The Future of Military Ethics”. Το συνέδριο συνδιοργανώθηκε από την International Society for Military Ethics in Europe (EuroISME) και τη Σχολή Ικάρων.

Στην έναρξη του Συνεδρίου ο Διοικητής της Σχολής Ικάρων Υποπτέραρχος (Ι) Κωνσταντίνος Καραμεσίνης καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και πραγματοποιήθηκε εθιμοτυπική ανταλλαγή αναμνηστικών με τον Πρόεδρο του EuroISME, Air Cdre. (ret) John Thomas.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν καθηγητές πανεπιστημίων, ερευνητές και αξιωματικοί από όλον τον κόσμο, με την πλειοψηφία των συμμετεχόντων να προέρχεται από χώρες της ΕΕ, από την Αμερική και τον Καναδά.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου κάλυψε εξαιρετικά επίκαιρα και καίρια θέματα, όπως τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για στρατιωτικές εφαρμογές, την ανθρώπινη ενίσχυση, τις αναδυόμενες τεχνολογίες και τα ηθικά και νομικά ζητήματα που προκύπτουν από την εισαγωγή τους στο πεδίο των επιχειρήσεων, το δίκαιο του πολέμου και τη λήψη στρατιωτικών αποφάσεων.

Τη συνδιοργάνωση του Συνεδρίου εκ μέρους της Σχολής Ικάρων επιμελήθηκε η Επίκουρη Καθηγήτρια Ιωάννα Κ. Λεκέα, ενώ το Συνέδριο παρακολούθησαν Ίκαροι και καθηγητές της Σχολής.