International Military Academic Forum 2023(iMAF 2023)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το international Military Academic Forum 2023 (iMAF 2023) υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κολεγίου Ασφάλειας και Άμυνας (European Defence and Security College – ESDC), που φέτος έλαβε χώρα στην Αθήνα από την Δευτέρα 22 Μαΐου έως την Τρίτη 23 Μαΐου. Συνδιοργανωτές της δραστηριότητας ήταν οι τρεις στρατιωτικές ακαδημίες της Ελλάδας, Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ), Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ), και Σχολή Ικάρων (ΣΙ).

Στην διοργάνωση παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του Implementation Group of European Initiative for the Exchange of Young Officers inspired by Erasmus, Συνταγματάρχης και Αναπληρωτής καθηγητής Herald Gell, PhD (habil.), MSc, MSD, MBA, της Theresan Military Academy της Αυστρίας, όπως επίσης και ο Capt. Major Christoforos Christoforou, υπεύθυνος κατάρτισης του Ευρωπαϊκού Κολεγίου Ασφάλειας και Άμυνας (ESDC). Το «παρών» έδωσαν Ανώτεροι Αξιωματικοί, Καθηγητές, και δόκιμοι από Στρατιωτικά Πανεπιστήμια και Στρατιωτικές Ακαδημίες διαφόρων χωρών της Ευρώπης (Ελλάδα, Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Κύπρος, Λετονία, Λιθουανία, Νορβηγία, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Τσεχία), αλλά και από τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Η πρώτη ημέρα της διοργάνωσης έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της ΣΣΕ. Δόκιμοι στρατιωτικών σχολών της Ευρώπης παρουσίασαν στους συμμετέχοντες της διοργάνωσης, την εμπειρία τους και τις προσωπικές τους εντυπώσεις από προηγούμενη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ανταλλαγής Erasmus+. Ακολούθησαν συναντήσεις ενδιαφέροντος σχετικές με Ομάδες Γραμμές Ανάπτυξης του Military Erasmus (Lines of Development – LoDs), όπως για παράδειγμα το Διεθνές Εξάμηνο Αεράμυνας, το Διεθνές Τεχνικό Εξάμηνο, η Στρατηγική Επικοινωνία και άλλα.

Τη δεύτερη ημέρα της διοργάνωσης συνεχίστηκαν οι εργασίες στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ικάρων με συναντήσεις των υπόλοιπων ομάδων Γραμμών Ανάπτυξης (LoDs) με θέματα όπως τα Μελλοντικά Έργα, το Νομικό Πλαίσιο, το Διεθνές Αεροπορικό Εξάμηνο, το Διεθνές Ναυτικό Εξάμηνο, την Έρευνα και Ανάπτυξη, την Ξενόγλωσση Εκπαίδευση και Γλωσσική Κατάρτιση και την Ένταξη της Διάστασης Φύλου(GenderMainstreaming). Ακολούθησαν παρουσιάσεις από τους αντίστοιχους επικεφαλής  των LoDs.

Η διοργάνωση έκλεισε με επίσημο δείπνο που παρασχέθηκε στους συμμετέχοντες του iMAF 2023, στον εξωτερικό χώρο δεξιώσεων της ΣΝΔ.