58η Συνάντηση του Implementation Group (IG)

Tην Τετάρτη 24 Μαΐου2023, στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ικάρων (ΣΙ), έλαβε χώραη 58η συνάντηση του Implementation Group (IG), στο πλαίσιο του Military Erasmus, υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κολεγίου Ασφάλειας και Άμυνας (ESDC).

Στόχος της συνάντησης ήταν να αυξήσει τη δια-λειτουργικότητα και να εναρμονίσει τη βασική ακαδημαϊκή και επαγγελματική εκπαίδευση των νέων αξιωματικών – σπουδαστών των στρατιωτικών ιδρυμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρέχοντας υψηλής ποιότητας και επάρκειας εκπαίδευση. Οι περισσότεροι από 100 συμμετέχοντες, συνεδρίασαν και εργάστηκαν στο αμφιθέατρο της ΣΙ, «Σγος (Ι) Νικόλαος Σιαλμάς».

Αρχικά, δόθηκαν πληροφορίες σχετικές με τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Ευρωπαϊκού Κολεγίου Ασφάλειας και Άμυνας (ESDC) 2023-2024. Έγιναν αναφορές σε προηγούμενες ανταλλαγές Military Erasmus, ενώ συζητήθηκαν οι Κανόνες και οι Διαδικασίες του IG. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για την 7η Ολυμπιάδα Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας και τo επερχόμενο Σεμινάριο Διοικητών Στρατιωτικών Ακαδημιών (EUMACS 2024), που πρόκειται να πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο 2024.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας η δραστηριότητα έκλεισε με τη διοργάνωση “Ελληνικής Βραδιάς”, με παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις, στο εστιατόριο της Σχολής και τη συμμετοχή των Ικάρων, καθώς και προσωπικού της Σχολής. Τη μουσική επένδυση της εκδήλωσης ανέλαβε με επιτυχία η ορχήστρα της ΠΑ.