1ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο στα Συστήματα μη  Επανδρωμένων Αεροσκαφών

Την εβδομάδα 14-18 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ικάρων το 1ο Κοινό Εκπαιδευτικό Σεμινάριο στα Συστήματα μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (Unmanned Aerial Systems – UASs Common Module), με πρωτοβουλία της Σχολής Ικάρων υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Άμυνας και Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (European Security and Defense College – ESDC), στο πλαίσιο του European Initiative for the exchange of young officers inspired by Erasmus.

Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η βελτίωση των γνώσεων για τα Συστήματα μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών καθώς και των νέων τάσεων και προκλήσεων που δημιουργούν στο σύγχρονο περιβάλλον των επιχειρήσεων της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Common Security & Defense Policy – CSDP).

Οι ομιλητές του σεμιναρίου ήταν από φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EDA & Frontex), καθηγητές ελληνικών ΑΣΕΙ και ΑΕΙ καθώς και Αξιωματικοί της ΠΑ με σημαντική επιχειρησιακή εμπειρία και σχετικό ακαδημαϊκό γνωστικό υπόβαθρο. Το σεμινάριο παρακολούθησαν Ίκαροι, Ευέλπιδες, δόκιμοι Αξιωματικού του Λιμενικού Σώματος, μαθητές Ευρωπαϊκών Στρατιωτικών Σχολών (Πολωνία, Ιταλία, Ολλανδία, Ισπανία, Πορτογαλία και Βέλγιο) καθώς και Έλληνες φοιτητές ΑΕΙ (Παν. Πατρών, Πολυτεχνείο Κρήτης, ΕΜΠ, ΕΚΠΑ και το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων). Οι μαθητές των Στρατιωτικών Σχολών της Ευρώπης και της Ελλάδας φιλοξενήθηκαν στην ΣΙ και ακολούθησαν επιπρόσθετο πρόγραμμα πολιτιστικών επισκέψεων.