Δραστηριότητες Ικάρων

Η φοίτηση στη Σχολή Ικάρων προσφέρει την ευκαιρία στους μαθητές να διευρύνουν τον κύκλο των δραστηριοτήτων τους. Οι δραστηριότητες αυτές τους βοηθούν να αναπτύξουν τα επαγγελματικά τους ενδιαφέροντα και τις προσφιλείς ενασχολήσεις τους, ενώ συγχρόνως τους βοηθούν να αποκαλύψουν το ταλέντο τους.

Hobby-Rooms

Οι Ίκαροι απασχολούνται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους (HOBBY ROOMS) στους οποίους λειτουργούν τα ακόλουθα εργαστήρια: Πλαστικομοντελισμού, Διακόσμησης, Ζωγραφικής, Φωτογραφίας, Χαλκογραφίας, Υαλογραφίας, Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Τέλος πρέπει να επισημάνουμε ότι οι Ίκαροι έχουν δημιουργήσει και διατηρούν τη δική τους μουσική ορχήστρα με την οποία ψυχαγωγούνται και διασκεδάζουν στις συχνές χορευτικές εκδηλώσεις που διοργανώνουν.

Βιβλιοθήκη

Η ύπαρξη της στοχεύει στην υποστήριξη της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης των Ικάρων, την προαγωγή της γενικής τους μόρφωσης αλλά και την ψυχαγωγία τους, ενώ για το διδακτικό προσωπικό της Σχολής αποτελεί σημαντική επικουρία. Η βιβλιοθήκη διαθέτει τίτλους βιβλίων ποικίλου περιεχομένου και παράλληλα δέχεται τη συνδρομή από ξενόγλωσσα και ελληνικά περιοδικά.

Περιοδικό «ΊΚΑΡΟΣ»

Στο περιοδικό δημοσιεύονται θέματα επικαιρότητας της Σχολής, ακαδημαϊκές εργασίες των Ικάρων και άλλα άρθρα που σχετίζονται με τα δρώμενα της Σχολής, αποσκοπεί δε να αναδείξει την πολύτιμη προσπάθεια που καταβάλλεται από αξιωματικούς, καθηγητές και σπουδαστές, καθώς και την εξέλιξη και πορεία του ιδρύματός μας.

Erasmus+

Στα πλαίσια της συμμετοχής της Σχολής Ικάρων στο πρόγραμμα Erasmus+ υπάρχει η δυνατότητα κινητικότητας των Ικάρων σε άλλες αντίστοιχες σχολές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.