Χαιρετισμός Διοικητή

«Σας καλωσορίζω στην ιστοσελίδα της Σχολής και εύχομαι η περιήγησή σας σε αυτή να είναι επωφελής και ευχάριστη.

Η Σχολή Ικάρων είναι το Ανώτατο Στρατιωτικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Πολεμικής Αεροπορίας. Στο πλαίσιο των σπουδών της, παράγει και μεταδίδει τη γνώση στους σπουδαστές της, με την έρευνα και τη διδασκαλία της αεροπορικής επιστήμης και τεχνολογίας, καθώς και των συναφών θεωρητικών, θετικών και εφαρμοσμένων επιστημών. Αναπτύσσει τις στρατιωτικές αρετές και τη στρατιωτική αγωγή, ώστε να διαμορφώνει αξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας με στρατιωτική και αεροπορική συνείδηση, μόρφωση ανωτάτου επιπέδου, καθώς και κοινωνική, πολιτιστική και πολιτική παιδεία και αγωγή, παρέχοντας τους τα εφόδια για να καταστούν ικανοί ηγήτορες με άρτια επαγγελματική και επιστημονική κατάρτιση.

Στη σημερινή εποχή, η Σχολή Ικάρων αποτελεί έναν πρότυπο εκπαιδευτικό οργανισμό στον οποίο η ακαδημαϊκή μόρφωση και η στρατιωτική εκπαίδευση συνυπάρχουν αρμονικά, ώστε οι Ίκαροι να αποκτήσουν όλα τα απαραίτητα εφόδια για να οδηγήσουν το παρόν και το μέλλον της Πολεμικής μας Αεροπορίας και των Ενόπλων Δυνάμεων της Πατρίδας μας.

Η Σχολή Ικάρων, εκπαιδεύει νέους οι οποίοι αποφοιτούν ως Αξιωματικοί αποκτώντας στρατιωτική και αεροπορική συνείδηση, άρτια επαγγελματική και επιστημονική κατάρτιση, όχι μόνο για την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία αλλά και για αλλοδαπούς σπουδαστές φιλικών και συμμαχικών χωρών, μέσα από διακρατικές συμφωνίες.

Απευθυνόμενος στους αλλοδαπούς αποφοίτους, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω πως αποτελείτε αναπόσπαστο κομμάτι της Σχολής και είστε ταυτόχρονα μέλη μιας ευρύτερης διεθνούς οικογένειας. Η φοίτησή σας στη Σχολή, αποτελεί μια ξεχωριστή περίοδο στη ζωή του καθενός, το οποίο είναι σημαντικό για την περαιτέρω πορεία σας. Σίγουρα θα είχατε ευχάριστες, εύκολες και δύσκολες στιγμές, οι οποίες είναι αυτές που μας ενώνουν διαχρονικά, καθώς εκπαιδευτήκαμε όλοι, με κοινές αξίες και αρχές, όπως η αγάπη για την Αεροπορία, η πειθαρχία, η αξιοκρατία και η πίστη στους θεσμούς και τις παραδόσεις.

Αυτοί είμαστε και προχωράμε στο μέλλον περήφανα και με όραμα. Αυτή είναι η Σχολή Ικάρων, το διαχρονικό ρητό της οποίας «Άμες δε γ’εσσόμεθα πολλώ κάρρονες», που σημαίνει «Εμείς θα γίνουμε πολύ καλύτεροί σας», διαπνέει πολλές πτυχές του βίου μας.

Ελπίζοντας, ότι η ιστοσελίδα μας θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες σας, επιτρέψτε μου να σας καλωσορίσω και πάλι σε αυτή και να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον για τη Σχολή μας.»

Υποπτέραρχος (Ι) Γρηγόριος Καραμπιτιάνης