Επίσκεψη της Σχολής Αεράμυνας της Σαουδικής Αραβίας στην Σχολή Ικάρων

Την Τρίτη 15 Φεβ. 2022 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη αντιπροσωπείας τεσσάρων (4) Αξιωματικών και Δέκα (10) Δοκίμων της Σχολής Αεράμυνας “King Abdullah” των ΕΔ της Σαουδικής Αραβίας (King Adbullah Air Defence Academy of Saudi Arabia) στη Σχολή Ικάρων.

Η υποδοχή έλαβε χώρα στο Διοικητήριο της Σχολής από το Διοικητή  Υποπτέραρχο (Ι) Αντώνιο Βασιλείου και αντιπροσωπεία αποτελούμενη από Επιτελείς και Ίκαρους.

Ο Διοικητής της Σχολής απεύθυνε χαιρετισμό  και πραγματοποιήθηκε ενημέρωση του παρεχόμενου έργου της Σχολής, ενώ στην συνέχεια έγινε ξενάγηση στους χώρους της Σχολής (Χώροι άθλησης, Διδακτήρια – Εργαστήρια, Βιβλιοθήκη, Αμφιθέατρο και Μοίρες Ικάρων). Οι επισκέπτες στην συνέχεια μετέβησαν στις εγκαταστάσεις της 360ΜΕΑ, όπου ενημερώθηκαν από τον Αξιωματικό Επιχειρήσεων της Μοίρας για το πτητικό πρόγραμμα που εφαρμόζεται και είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τους σύγχρονους προσομοιωτές πτήσεων, αλλά και το νέο εκπαιδευτικό αεροσκάφος P2002JF. Η ξενάγηση συνεχίστηκε στο Μουσείο της Πολεμικής Αεροπορίας όπου έγινε μια σύντομη παρουσίαση των εκθεμάτων που φιλοξενούνται.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με παράθεση γεύματος στο εστιατόριο της Σχολής και ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και θερμών χαιρετισμών ανάμεσα στα μέλη των δύο αντιπροσωπειών.