Βράβευση Ικάρου στο «Students’ Associations Conference»

Έπειτα από πρωτοβουλία της Σχολής Ικάρων και υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Άμυνας και Ασφάλειας (ESDC), ξεκίνησε το 2020 η Γραμμή Ανάπτυξης “LoD-14 Research & Development”.

Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η συνεργασία μεταξύ των στρατιωτικών ακαδημιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα της Έρευνας και Ανάπτυξης. Επιπλέον, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του LoD-14 είναι η εκτέλεση και συν-επίβλεψη παράλληλων Διπλωματικών Εργασιών.

H πρώτη συν-επίβλεψη Διπλωματικής Εργασίας έγινε με τη συνεργασία των καθηγητών Ιωάννη Τεμπλαλέξη, της Σχολής Ικάρων, και του Ρίτσαρντ Τσατσούρσκι, του Στρατιωτικού Πανεπιστημίου Τεχνολογίας της Πολωνίας.

Έπειτα από ένα χρόνο συνεργασίας, παρουσιάστηκε η Διπλωματική Εργασία του ΙΚ ΙV Εσμία Λίτση Παναγιώτη με θέμα «Simulation of the F100 PW 229 turbofan in the GasTurb» στο «StudentsAssociations Conference of the Faculty of Mechanical Engineering and the Faculty of Mechatronics, Armament, and Aerospace», που διοργανώθηκε από το Στρατιωτικό Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας της Πολωνίας. Αποτέλεσμα ήταν η διάκριση και βράβευση του Ικάρου για την εξαιρετική παρουσίαση της Διπλωματικής Εργασίας (special prize for scientific value).